345

19 ноября 2014 г.

Cu dragoste pentru bărbați!


S-a săvîrșit! Au și bărbații sărbătoarea lor. La 19 noiembrie celebrăm ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BĂRBAȚILOR (International Men's Day). Bărbații din întreaga lume își pot sărbători aportul în societate, drepturile, sănătatea și fericirea anume astăzi! Pe 19 noiembrie trebuie, o dată în plus, să discutăm despre:





  • Sănătatea Bărbaților
  • Importanța egalității de gen
  • Îmbunătățirea relațiilor de gen în toate societățile
  • Rolul pozitiv al modelului masculin pentru generațiile mai tinere
  • Rolurile bărbaților din comunitate, familie, relații și în creșterea copiilor

Noi, ca femei, dar și bibliotecari, ne-m propus să vă oferim o expoziție virtuală despre și pentru bărbați.

Carr, Allen. ÎN SFÂRSIT NEFUMĂTOR. – București:Humanitas, 2010. – 200 p.

Allen Carr, de profesie contabil, fumator de pâna la 100 de tigari pe zi, a încercat zadarnic, de nenumarate ori, sa se lase de fumat, pâna când, în 1983, a descoperit METODA USOARA (EASY WAY) care îi poarta astazi numele. A înfiintat  o retea internationala  de clinici  « Allen Carr »  pentru  vindecarea fumatorilor de adictie, a extins METODA  USOARA  la alte situatii (dependenta  de alcool, controlul  greutatii,  etc), a publicat carti  –  traduse ulterior în peste 20 limbi.

McKenna, Paul. CÂSTIGĂ ACUM ÎNCREDERE ÎN TINE. PUTEREA DE A OBȚINE ORICE ÎȚI DOREȘTI
Autorul propune un program simplu si eficient, bazat pe tehnicile hipnoterapiei si pe cele ale programarii neurolingvistice, care te va ajuta sa-ti recastigi increderea in fortele proprii si sa depasesti obstacole ce altadata ti se pareau insurmontabile. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in practica, exercitiile recomandate de autor, iar acestea iti vor reprograma mintea pentru a beneficia de tot potentialul de care dispui. Fie ca ai nevoie sa abordezi fara emotie pe cineva de care te simti atras, sa tii o prezentare ori sa fii sigur pe tine la o intalnire de afaceri, vei gasi aici raspunsurile de care ai nevoie si te vei putea bucura de viata pe care o meriti cu adevarat!

Pouilloux, David. OARE CHIAR AȘA SĂ FIE BĂIEȚII? – Ch.: Cartier, 2009. – 108 p.

Se pare ca fetele si baietii nu vin de pe aceeasi planeta. Ei bine, cum o fi gandind atunci o fiinta de pe planeta ciocolata: cum functioneaza un baiat?! Ce anume ii fascineaza pe baietii la jocurile video? De ce se bat intre ei, ce asteapta ei de la fete? Iata o carte care va ajuta, atat pe voi, baieti, sa va intelegeti si sa va acceptati mai bine, cat si pe voi, fetelor, sa intelegeti, in sfarsit, motivul pentru care baietii se comporta cum se comporta, lucru care, nu de putine ori, va scapa.

Margot Saint-Loup - 177 METODE DE SEDUCTIE. Cum sa aduci o femeie in al noualea cer
Cartea propusă poate că vă va surprinde. Dar cum, în viață, nu poți trăi doar cu lirica… Despre ce este vorba? Despre sex, cel mai special subiect pe care umanitatea l-a avut de-a lungul existenței.
Ce învățăminte conține cartea? O lăsăm pe Margot Saint-Loup, autoarea, să vă spună: “Senzualitatea este o stare a trupului, a inimii, a spiritului. După prima privire, alchimia își începe lucrarea. Fără a mai vorbi despre sentimente, despre atracția reciprocă, despre unele epiderme care se completează, despre mirosurile care se amestecă, despre sexele care par făcute unele pentru celelalte. Toate astea țin atât de mister, cât și de ceva în plus, ceva ce am putea numi știința de a iubi. Domnilor, vă cerem mai nimic. Cu alte cuvinte, totul. Sau invers: vă cerem totul, adică mai nimic. Să ne seduceți, să ne surprindeți, să vă luați cuvenitul răgaz să ne descoperiți pentru ca, împreună, să atingem stadiul suprem al plăcerii!”


Skinulis, Karen; Shapiro, Stanley. CUM DEVENIM PĂRINŢI MAI BUNI. Ghid practic. – București: Humanitas, 2012. – 161 p.

Un ghid celebru, un National Bestseller, cum scrie pe coperta ediţiei originale, care pornește de la ideea că nu e suficient să ne iubim copiii ca să-i educăm bine – trebuie să învăţăm „meseria de părinte“. O „meserie“ sintetizată în această carte în cele 50 de probleme cu care ne confruntăm cel mai des ca părinţi şi soluţiile lor practice. De exemplu: Tândăleala, Crizele de nervi, Răspunsurile obraznice, TV-mania, Notele proaste, Mofturile la mâncare. Soluţiile sunt verificate, funcţionează. Manualul e sistematizat, concis şi are un ingredient care n-ar trebui să-i lipsească nici unui părinte: umorul.

Watson, Richard. DIETA FILOZOFULUI. București: Humanitas, 2006. – 135 p.

Cum să slăbești câteva kilograme fără să le pui imediat la loc? Și, în plus, să te schimbi pe tine însuți și lumea din jur? Richard Watson, profesor de filozofie la Universitatea Washington din St.Louis, specializat în opera lui Descartes, nu prezintă o soluție comodă la problema greutății. În fond, afirmă el, "programul de slăbire este conținutul, filozofia vieții este forma". Erudită, excentrică, plină de umor, această carte este un amestec de bun-simț și filozofie carteziană, deopotrivă un manifest moral și un manual practic, care pornește de la presupunerea că a înțelege misterele scăderii în greutate și cele ale universului reprezintă ambiții întru câtva compatibile, ba chiar înrudite.

Veniți la bibliotecă și savurați din deliciul lecturii!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...